Обласний етап XVII Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів ЗЗСО

30-31 січня відбувся обласний етап XVII Міжнародного конкурсу з українознавства для учнів 8-11 класів закладів загальної середньої освіти, який дав гарну  можливість здобувачам загальної середньої освіти долучитися до пізнання України й українського світу через індивідуально-пошукові форми та розвинути інтелектуальний потенціал на засадах українознавства. Рецензували науково-дослідні роботи з українознавства члени журі: науковці та вчителі Прикарпаття у приміщенні конференц-зали Івано-Франківського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти. Головою журі була кандидатка філологічних наук, доцентка кафедри української мови, директорка навчально-наукового Інституту українознавства Ґрещук Валентина Василівна.

Цьогоріч свої науково-дослідні роботи з українознавства презентували 48 здобувачів загальної середньої освіти. Тематика конкурсних робіт була різноплановою: героїчні подвиги воїнів-захисників, возвеличення звитяги та мужності захисників України, вшанування пам’яті загиблих героїв; інформаційна безпека в сучасному гуманітарному просторі України; українська культура: традиції, інновації та креативні практики; українська мова, освіта та наука як чинники збереження української ідентичності та ін.  Члени журі об’єктивно оцінювали основні положення та наукові результати робіт учасників відповідно до затверджених критеріїв: актуальність та складність обраної теми, системність, науковість і повнота розкриття теми, аргументованість тощо.

Публічний захист науково-дослідних робіт відбудеться 8-9 лютого у дистанційній формі на платформі Google Meet.

Відрадно, що у такий складний час юні науковці мають змогу представити свої дослідження. Міжнародний конкурс з українознавства є не тільки важливою складовою освіти, але й унікальною можливістю для молоді проявити свої таланти, розвивати інтелектуальний потенціал. Нехай цей конкурс буде добрим початком для молодих дослідників, бажаємо їм успіхів у майбутніх досягненнях та запрошуємо на навчання в Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника.