ВИХОВНИЙ ЗАХІД ДО 153-РІЧЧЯ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ЛЕСІ УКРАЇНКИ

25 лютого відзначають 153-ю річницю з дня народження геніальної української письменниці Лесі Українки. У межах науково-педагогічної (мовної) практики студентка групи Узмф-11 факультету філології Калин Вікторія (керівник практики – Ципердюк Оксана Дмитрівна) 22 лютого 2024 року провела виховний захід зі студентками групи ПМЛс/о-31 на тему «Ти себе Українкою звала».

Захід відбувся у творчій атмосфері. Студентки декламували свої улюблені поезії Лесі Українки, проходили тест на знання її творчості та біографії, дізнавалися цікаві факти про поетесу, слухали й аналізували відеорозповідь літературознавця й письменника Степана Процюка «Леся Українка: подалі від глянцевого портрету». Також усі присутні мали змогу почути голос самої мисткині, надихнутися її поезією й отримати мотивацію продовжувати вивчати творчість Дочки Прометея.

Зараз, у ці нелегкі часи, поетичні рядки Лесі Українки промовляють до нас вустами молодих поколінь. Вона вчить нас не боятися труднощів і закликає рухатися вперед не опускаючи рук:

Я на гору круту крем’яную

Буду камінь важкий підіймать

І, несучи вагу ту страшную,

Буду пісню веселу співать.