Профорієнтаційна робота з учнями 10-11 класів у Тустанському ліцеї

Вибір майбутньої професії завжди є одним із найважливіших моментів у житті кожної людини. Допомогти у правильному виборі мають на меті профорієнтаційні заходи, які організовує Прикарпатський університет імені Василя Стефаника, зокрема й кафедри української мови та української літератури Факультету філології. Такі зустрічі покликані зацікавити випускників ліцеїв ознайомитися з тими освітніми програмами, які пропонує наш університет.

06 березня 2024 року така зустріч відбулася в Тустанському ліцеї з учнями 10-11 класів, де студентка Факультету філології Віта Леочко розповіла про особливості та переваги навчання на своєму рідному факультеті.

Спілкувалися в дистанційному режимі із майбутніми студентами викладачі кафедр факультету: професор Солецький О. М., доцентки Вівчарик Н. М., Залевська О. М., Джочка І. Ф. Ліцеїстів ознайомили з інформацією щодо вступу, спеціальностей, стипендій, можливих перспектив працевлаштування, поєднання навчання з роботою та інші унікальних можливостей для студентів ПНУ імені Василя Стефаника. Було наголошено, що факультет дає умови для розвитку студента не тільки як дипломованого спеціаліста, але і як особистості.

На заході також була присутня магістрантка Факультету філології Костів Іванка, яка поділилась своїм досвідом навчання та розповіла про студентське самоврядування. Відрадно зазначити, що здобувачка ступеня магістра уже працює вчителькою української мови у своєму рідному селі Тустань. Школярі з цікавістю слухали інформацію про специфіку навчання та насичене студентське життя.

Дякуємо директорці ліцею, Шемерлюк Марії Дмитрівні, за змогу поспілкуватись з ліцеїстами, нашим студенткам Леочко Віті та Костів Іванці за організовану зустріч, яка була наповнена приємною атмосферою.

Сподіваємося, таке спілкування допоможе випускникам визначитися з майбутнім фахом та надихне вступати до нашого університету. А тих, хто має філологічний хист чи мріє бути філологом, радо запрошуємо на Факультет філології!